A varázslatos balneoterápia

Sokak számára bizonyára ismert, sokak számára azonban valószínűleg ismeretlen kifejezés a balneoterápia. Pedig a más néven vízgyógyászatnak, illetve hidroterápiának is nevezett módszer nem újkeletű, hiszen magyarul az ásványvizek, iszapfélék, valamint a különböző folyami és állóvizes fürdők gyógyhatásának együttes felhasználásáról van szó.

Az egyedülálló Hotel Napsugár

A hévízi Hotel Napsugár többek között területi adottságainak köszönhetően is élen jár a balneoterápia alkalmazásában. A szálloda nemcsak a kikapcsolódás és a fürdőzés szerelmesei számára nyújt kiemelt szolgáltatásokat, hanem a gyógyulni vágyó betegek is önfeledt napokat tölthetnek itt el, ahonnan kipihenten térhetnek haza. Erre garancia a gyönyörű és páratlan környezet, valamint az a több mint 25 éves szakmai tapasztalat, amely vendégeink ezrei számára jelentett gyógyulást.

Komplex balneoterápiát – amelybe bele tartoznak az iszappakolások, ivókúra speciális diétákkal is kiegészülhet – a hazai földrajzi adottságoknak köszönhetően sok helyen igénybe lehet venni, de a Hévízi-Gyógytó különleges vízösszetétele kiváló alapja lehet egy kezeléssorozat kialakításához.

A kénben, kálciumban, magnéziumban gazdag, enyhén radontartalmú gyógyvíz és gyógyiszap hatékonyan alkalmazható akár megelőzés, utókezelés, és akár rehabilitáció céljára, valamint a különböző betegségek miatt kialakult életminőség javítására is.

A vízgyógyászat hatásai

A vízgyógyászat rendkívül széles körben felhasználható, mint például balesetek, műtétek utókezelésére, degeneratív elváltozások, köszvény, mozgásszervi panaszok kezelésére, ízületi gyulladásokra, reumatikus panaszokra, heveny derékfájásra, Bechterew-kór (idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegség) tüneteinek enyhítésére, vagy éppen bizonyos felsőlégúti rendellenességek gyógyítására.

Természetesen a terápiát minden esetben csak balneológus – azaz szakképzett orvos alkalmazhatja. A módszer összetételének kivitelezése minden esetben személyre szabott módon zajlik, tekintettel arra, hogy milyen tüneteket, illetve tünetcsoportokat kívánnak ilyen módon kezelni.