Gyógyhatású iszappakolás a Hotel Napsugárban

A hévízi Hotel Napsugárban sikeresen gyógyulhatunk ki reumás és más panaszainkból dr. Palotai Zoltán neves reumatológus segítségével.

A szálloda gyógyászati részlegén praktizáló, elsősorban ízületi problémákkal, szív- és érrendszeri, illetve anyagcsere-betegségekkel küszködőkkel foglalkozó szakorvos különböző fizioterápiás kezelésekkel segít betegein.

Iszapkezelés Hévízen
A gyógyításhoz a természet erejét felhasználó fizioterápia egyik formáját, a balneoterápiát, azaz a gyógyvizekkel foglalkozó tudomány, a balneológia eredményeit kihasználó kezeléstípust alkalmazza.

Hévízen nemcsak magát a jótékony hatású, kén-, magnézium-, kalcium- és radontartalmú gyógyvizet használják gyógyításra, hanem a gyógyföldet, azaz az iszapot is, főként iszappakolás formájában.

Évszázados hatás

Az iszapot már évszázadok óta alkalmazzák különböző gyógykezelésekhez, például méregtelenítő hatása miatt. Az anyag ugyanis a vérkeringést stimulálva „kihúzza” a méreganyagokat a szervezetből, amelyek az elfogyasztott ételekkel, a belélegzett levegővel, a gyógyszerekkel, a kozmetikumokkal vagy a tisztítószerek belélegzett gőzével kerülnek bele. Izomlazító hatású, és sportsérülések kezelésére is ajánlott. De az iszap típusától függően komolyabb betegségek, mint a reuma is gyógyíthatók vele.

Ez utóbbira a Hévízi-tó tótőzeges medencéjéből kinyert peloid típusú iszapot használják, amely 80 százalékban szervetlen és 20 százalékban szerves anyagokat tartalmaz.

Ásványi összetétele mellett hőtartóképessége is hozzájárul ahhoz, hogy különböző krónikus mozgásszervi és nőgyógyászati panaszokat kezelhessünk vele. Az iszap ozmózishatása folytán környezete nedvességtartalmát elvonva eltávolítja az ízületekben összegyűlt felesleges nedvességet; javítja a szövetek oxigénellátását, és csillapítja a fájdalmakat.

Az iszapkezelés menete

A 38–42 fokos iszapot csak a test egy részére kenik fel, ugyanis az egész testes kezelés erősen megterhelné a szívet az iszap hőpangást kiváltó hatása miatt. Az iszappakolás időtartama körülbelül 20-25 perc, utána a betegnek pihennie kell.

A hévízi Hotel Napsugárban nemcsak iszap, hanem kénpakolást is alkalmazunk a reumás panaszok megszüntetésére. A kén az ízületi porcok és inak egyik fontos alkotórésze; így porckopás esetén gondoskodni kell a pótlásáról az ízületi fájdalmak megszüntetésének érdekében. A kénes pakolás időtartalma körülbelül 20 perc, és utána szintén pihenés javasolt, valamint a betegnek egy órán keresztül nem szabad fürdőznie.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Speciális igénye van, vagy nem tud dönteni? Küldjön érdeklődést és 1 órán belül megkapja személyre szóló ajánlatunkat.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal megkapja legújabb ajánlatokat, információkat.
Akciók és csomagajánlatok