Az ülőmunka átka: porckorongsérv

A porckorongsérv, más néven gerincsérv egy rendkívül fájdalmas állapot, amely gyakorlatilag a gerincoszlop csigolyái közötti porckorongok úgynevezett előboltosulását jelenti.

Sok esetben tünetmentes, ám fájdalmas tüneteket okozhat a gerincvelőből kilépő ideggyökök nyomása.

Ez a betegség manapság világszerte egyre gyakoribb, amely sok esetben a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, valamint a folyamatos rossz tartás következményeképp alakul ki, de bizonyos esetekben hirtelen megerőltetés, emelés is állhat a gerincsérv hátterében.

Enyhébb vagy közepesen súlyos betegség esetén általában különböző terápiák javasoltak a kezelésre, de amennyiben nagyon súlyos állapotról, esetleg kiszakadt sérvről beszélünk, akkor műtéti beavatkozásra is szükség lehet. Természetesen, mielőtt bármilyen kezelési terv készülne, mindenképpen fontos a pontos diagnózis felállítása.

Mit tehetnek Hévízen a porckorongsérv ellen?

A hévízi Hotel Napsugárban lehetőség van a porckorong-betegségek kezelésére is, ahol a szakértők az ott töltött időre pontosan kidolgozott kezelési folyamatokat állítanak fel. A Hévízi-Gyógytó adottságai, valamint a több mint 25 éves szakértelem együttesen garantálja, hogy a pihenni, gyógyulni, regenerálódni vágyó vendégek gyógyultan és pihenten távozzanak a komplexumból.

Munkatársaink személyre szabott terápiát dolgoznak ki a páciensek számára, amelybe beletartozhat többek között a komplex balneoterápia, a fizioterápia (pl. elektroterpáia) iszappakolás, különféle gyógymasszázsok, vagy akár a gyógytorna is.

A Hévízi-tó speciális, kénben, kálciumban, magnéziumban gazdag, meleg gyógyvizében történő fürdőzés már önmagában sokat javíthat a porckorongsérvben szenvedők állapotán, hiszen számukra kifejezetten javallott a tó kúra-szerű látogatása.

A víz jótékony hatásának, valamint a szakemberek célzott kezelési tervének köszönhetően komoly életminőség javulás állhat be a betegek életében, amely nem csak ideiglenesen, hanem egészen hosszú távra is szólhatnak, de az enyhébb panaszok súlyosabbá válásának megelőzésében is segítséget jelenthet.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Speciális igénye van, vagy nem tud dönteni? Küldjön érdeklődést és 1 órán belül megkapja személyre szóló ajánlatunkat.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal megkapja legújabb ajánlatokat, információkat.
Akciók és csomagajánlatok