Hírek, aktualitások, programok

Találatok: 1-16 | Összesen: 43 találat 3 oldalon. előző következő

Teljes körű gyógykúra

2014. január 28.

Hévíz évtizedek óta Magyarország egyik legnépszerűbb fürdőhelyének számít, s a rangos pozíció elnyerésében nagy szerepet vállalt Festetics György, valamint Lovassy Sándor, akiknek munkássága nagymértékben hozzájárult, hogy szélesebb körben ismertté váljon a város.

A kivételes tájvédelmi körzetben, mocsári ciprus fasorokkal körülvett, tőzegmedrű Hévízi-tó felszínen úsznak a XIX–XX. század fordulóján betelepített, és azóta a Hévíz jelképévé vált indiai vörös tündérrózsák.

A meleg vizű tó nem csak festői környezetével hívta fel magára a figyelmet, a különleges gyógyvize hamar elnyerte a hazai és külföldi látogatók elismerését, ugyanis összetételének köszönhetően segít egyes nőgyógyászati betegségek, valamint a reumatikus mozgásszervi megbetegedések kezelésében, valamint megelőzi ezek kialakulását. A város egyedülálló tavának gyógyító vizén kívül ismert tradicionális gyógykezeléseiről is, melyeket széles körben nagyra becsülnek. A hagyományos hévízi gyógykúrák hatékonyan veszik fel a harcot a mozgásszervi megbetegedések ellen, a Hotel Napsugár pedig a kezelések közül a leghatásosabbakat nagy szakértelemmel párosítva nyújtja vendégei részére.

Dr. Palotai Zoltán reumatológus szakorvos praxisának tevékenységi köre főként a belgyógyászati és reumatológiai járó betegekre szakosodott. A Hotel Napsugárban lehetőség nyílik a Palotai doktor által elvégzett szakvizsgálatot követően számos betegség kezelésére. Kiváló felszereltségének és a 25 éves szakmai tapasztalatnak köszönhetően a Hotel Napsugárban a belgyógyászati megbetegedések közül a keringési és szívbetegségek, a hipertónia, a pszichoszomatikus betegségek és a stressz kezelésének, valamint a legjelentősebb mozgásszervi problémák orvoslásának leghatékonyabb módszereivel ismerkedhetnek meg a gyógyulásra vágyó vendégek.

A szálloda gyógyrészlegének munkatársai minden kezelést egyénre szabottan, a vendégek igényeinek és egészségi állapotának felmérése után állítanak össze, így nyújtva számukra olyan kezelést a hotel falai között töltött idő során, hogy végül új emberként, megerősödve térhessenek haza. A Hotel Napsugárba látogatók egyaránt élvezhetik a település gyógyvízének áldásos hatását, valamint a segítségükre álló szállodai munkatársak balneológiai szakértelmét, és e két tényező a korszerű felszerelésekkel ötvözve egy komplex, teljes körű gyógykúrát tesz lehetővé, miközben a gyógyulni vágyók élvezhetik a szálloda nyújtotta kényelmet is, hiszen a Hotel Napsugár a gyógyítás és a pihentető időtöltés mellett kötelezte el magát.

Komplex fizioterápiás kúracsomaggal várja látogatóit a hévízi Hotel Napsugár az év minden napján. A fizioterápia számos gyógyászati területen alkalmazható és nem keverendő össze a jóval szűkebb és sokkal ismertebb tevékenységi kört jelentő fizikoterápiával.

Mikor alkalmazzunk fizioterápiát?

A fizioterápiát a legkönnyebben élettani hatása szempontjából határozhatjuk meg, ennek megfelelően a kúra ideális a keringés javítására, az állóképesség növelésére és a legváltozatosabb gyulladások csökkentésére. Ezen felül nem csak a gyógyászatban, de a betegségek megelőzésében és a gyógyulást követő rehabilitációban is komoly szerepe lehet, ráadásul számos gyógyászati területen alkalmazható. Ideális többek között ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai, pulmonológiai, onkológiai, belgyógyászati, pszichiátriai és neurológiai gondok esetében, de alkalmas nőgyógyászati és gyermekgyógyászati kezelések kiegészítésére is.

Mi a fizikoterápia?

A fizikoterápia tekinthető a fizioterápia részterületének, hiszen egy annál jóval szűkebb gyógyítási módszert jelent, melynek során a terápiához kizárólag fizikai energiát alkalmaznak. A gyógyászat ezen területére sorolhatóak a különböző mechanoterápiak, azaz masszázsok, gyógytornák és ultrahangos kezelések, de ide tartozik az elektroterápia, a termo- és hirdoterápia, valamint a fototerápia is.

Miért éppen a Napsugár Hotel?

A hévízi hotel önálló gyógyászati részleggel rendelkezik, ahol 25 esztendős tapasztalattal és szakértelemmel bíró orvosok várják a látogatókat, majd az egyéni vizsgálati eredmények alapján személyre szabott kezelést állítanak össze a szálló minden vendége számára.

A speciális kezeléssorozaton való részvétel garantáltan egészségjavító és sok esetében életminőség-javító hatású is. A kúracsomagnak részét képezik a hotel által nyújtott olyan terápiás lehetőségek, mint a hydroterápia, a balneoterápia, a gyógytorna vagy a különböző ultrahangos kezelések, de fontos, sőt, kiemelkedő eleme természetesen a hévízi gyógytóban való fürdőzés is.

Hévíz városát évről évre egyre többen látogatják a gyógyhatású termálforrás miatt, mely az ország egyik leghíresebb gyógyvizét szolgáltatja. A Hévízi-tó nevét nem csak az országhatárokon belül ismerik, a gyógyvíz világhírnek örvend, és mára már Hévíz neve fogalommá vált a reumatikus és mozgásszervi megbetegedések gyógyítása esetén emlegetett termálfürdők tekintetében.

A tó áldásos hatású vize úgy tör fel a fenekén elhelyezkedő tölcsérből, hogy hőmérséklete még télen sem csökken 23 °C alá, ezért a hideg évszakokban is bárki élvezheti áldásos hatásait. A hévízi gyógyászat nem csak a termálvíznek köszönheti hírnevét, hiszen a hévízi kúra híre is országos jelentőségű, a hagyományos helyi gyógykezelések hatékonyságát pedig széles körben elismerik. Ezek közül az egyik leggyakrabban emlegetett az igen sokrétű jótékony hatással rendelkező iszappakolás, ám emellett számos gyógyászati kezelés tesz teljessé egy hévízi kúrát, melyek közül a leghatékonyabbakat a Hotel Napsugár falai között az idelátogatók is megtapasztalhatnak.

Dr. Palotai Zoltán reumatológus szakorvosi vizsgálatát követően olyan egyénre szabott kúra összeállítására van lehetőség, mely a vendégek egészségi állapotának és igényeinek figyelembe vételével a legmegfelelőbb kezeléseket tartalmazza. A szálloda szakképzett munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a balneológiára, a hidroterápiára, melyek során a gyógyvizek összetételének, hőmérsékletének, nyomásának és felhajtóerejének hatásait aknázzák ki a gyógyuláshoz. A balneoterápia segítségével olyan panaszok szüntethetők és előzhetők meg, mint például a kopásos ízületi és gerincelváltozások, a köszvény, a különböző porckorongsérülések, az ízületi gyulladások, illetőleg a derék- és hátfájdalom. A balneoterápia számos betegség leküzdésében nyújt enyhülést.

A Hotel Napsugár gyógyászati lehetőségei nem merülnek ki a termálvíz adta lehetőségekben, hiszen a gyógyítási folyamat iszapkezelésekkel, ivókúrával és mechanoterápiával is kiegészül, továbbá mivel a szálloda nagy hangsúlyt fektet a fizioterápiára, így a balneológiai kezelésekhez gyógymasszázs, gyógytorna és ultrahangterápiás lehetőségek is társulnak.

A Hotel Napsugár mindenben a gyógyulni vágyók igényeit igyekszik kielégíteni, és kifejezetten nekik kedvez a Hévízi SPA napok akciós csomag is, melyben a szálloda alapszolgáltatásai mellett három gyógyfürdő belépő, valamint egy 20 perces frissítő masszázs található, mindez két éjszakára mindössze 19 000 forintért, így kedvezményes áron nyílik lehetőség a minden tekintetben gyógyírt jelentő pihenésre.

Mindazok, akik számára fontos az egészségtudatos életvitel, tisztában vannak azzal, hogy télen – amikor sokkal kevesebbet mozdulunk ki otthonról, vitaminkészleteink csökkennek, vitalitásunk elvész – még nagyobb szükségünk van a minél teljesebb rekreációra.

A zord időjárás miatt a szabadban tett kirándulásokra egyre kevésbé nyílik lehetőség, nincs mód a napon süttetnünk magunkat, hogy így töltődhessünk fel, azonban mindez nem jelenti, hogy le kellene mondanunk a reenergetizálódásról, hiszen a tél a termálfürdők, a lazító kényeztetések legfőbb időszaka. Márpedig hol találhatnánk erre jobb helyszínt, mint Hévízen, mely Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, valamint a fürdőzés fővárosa?

A Hévízi-tó pozitív élettani hatásokkal bíró meleg gyógyvizének köszönhetően az idelátogatók még télen is élvezhetik a szabadtéri fürdőzés örömeit, a víz ellazítja testünket, és átadhatjuk magunkat a pihenésnek, melyre ebben az időszakban sokkal nagyobb szükségünk is van, mint nyáron,az ásványi anyagok enyhítik a reumás, mozgásszervi, valamint nőgyógyászati betegségek hatásait. A Hévízi-tó közelében található Hotel Napsugár az ország egyik legkiválóbb gyógyszállója, mely korszerű felszereléseivel és szakképzett munkatársaival – 25 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött – áll a gyógyulni és regenerálódni vágyó vendégek rendelkezésére.

A hotel kényelmének, kellemes környezetének, valamint szaunájának élvezete mellett lehetőség nyílik a hagyományos hévízi gyógykezelések, illetőleg a komplex hévízi gyógykúraprogram kipróbálására, miközben különféle masszázsoknak adhatjuk át magunkat, és élvezhetjük a híres iszappakolás jótékony hatásait.

Főként a téli időszakra gondolva a Hotel Napsugár olyan akciós csomaggal kedveskedik vendégeinek, mely garantálja számukra a tökéletes feltöltődést, hogy kipihenhessék az előző év fáradalmait, és újjászületve, még nagyobb lendülettel vághassanak neki az előttük álló hónapoknak. A Téli feltöltődés Hévízen elnevezésű csomag mindössze 26 900 forintos áron kínál 3 éjszakás tartózkodást a Hotel Napsugárban, ahol bőséges büféreggeli és menüválasztásos vacsora áll a vendégek rendelkezésére, továbbá korlátlanul használhatják a szálloda szaunáját, valamint online foglalás esetén háromórás belépő is társul a csomaghoz a méltán világhírű hévízi tófürdőbe, mely a mélyből feltörő termálvíznek köszönhetően télen-nyáron várja vendégeit.

A Hotel Napsugár hosszú évek óta áll a pihenésre vágyó vendégek szolgálatában, és ezzel az akciójával még szélesebb körben tette elérhetővé szolgáltatásait.

Hazánk egyedülálló természeti kincse, egyben világszinten a legnagyobb méretű biológiailag aktív, természetes gyógytó a Hévízi-tó, mely az év minden napján kiváló lehetőség a kikapcsolódásra, feltöltődésre és gyógyulásra.

Az évezredes múlttal rendelkező, tőzegfenekű tó vízhozama 410 liter másodpercenként, aminek köszönhetően a tó vize három nap alatt teljes mértékben kicserélődik. A forrásnál a feltörő víz hőmérséklete 38 °C, ezért az évszakok függvényében a tó vizének hőmérséklete 24 °C és 38 °C között mozog, ami lehetővé teszi a kellemes fürdőzést a téli időszakban is.

Hévíz, a gyógyászat magyar fővárosa

Hévíz 1992-ben kapott városi rangot, azóta pedig folyamatosan virágzik és fejlődik. A gyógytavi épületek teljes körű rekonstrukciója 2003-ban kezdődött meg, aminek keretében kialakították a ma üzemelő fürdőépületet, mely az év minden napján nyitva áll a látogatók előtt.

A víz hőfokának köszönhetően a Hévízi-tó vize folyamatosan párolog, ami fantasztikusan megtisztítja a környék levegőjét, ezáltal teljes mértékben allergén- és pormentes környezetet biztosít a kikapcsolódni, gyógyulni vágyóknak. Fontos azonban, hogy orvosi javallat nélkül a tó vizében maximálisan 30 perc fürdőzés ajánlott, illetve ismert betegség esetén mindenkor konzultáljunk kezelőorvosunkkal a fürdőzést megelőzően és tájékozódjunk az ellenjavallatokról!

Napsugaras feltöltődés télen is

A Hotel Napsugár a város egyik frekventált helyén fekszik, családias környezetben, néhány perc sétányira a tófürdőtől. A szállóban összesen 26 egyszobás, valamint 27 kétszobás apartman várja a vendégeket, teljes felszereltséggel. Minden apartmanhoz tartozik egy kávéfőzővel és evőeszközökkel ellátott, jól felszerelt minikonyha, egy fürdőszoba zuhanyzóval és fürdőkáddal, egy bútorozott terasz vagy erkély, valamint minden apartmanban alapfelszereltség a televízió és a telefon.

A bőséges büféreggelit minden vendég számára a szálloda biztosítja, a főétkezésekhez pedig a Napsugár Hotel kupont biztosít, mely hat különböző hévízi étteremben váltható be.

A Hotel Napsugár Hévíz egyik legkiválóbb szállodája, amely a családosokat és a szerelmeseket is néhány feledhetetlen nap ígéretével csábítja, és nem is okoz csalódást. A hotel kiváló helyen található, nagyszerűen felszerelt intézmény, amelyben a személyzet célja állandóan csak egy: hogy minden vendég a lehető legjobban érezze magát ott tartózkodásának ideje alatt.

Akár családdal, barátokkal vagy éppen szerelmessel érkezik valaki, egészen biztosan megtalálja azt, amit keres, hiszen Hévíz nagyszerű városában rengeteg lehetőség kínálkozik a pihenésre, lazításra, arra, hogy néhány napra végre a sokszor megénekelt dolgos hétköznapoknak végre még a létezéséről is elfeledkezzünk. Aki kikapcsolódni érkezik, annak első útja például minden bizonnyal a világhírű termálvizes tófürdőbe vezet majd, amely annyi ember gondján-baján, ezerféle tünetén segített már sikerrel az elmúlt két évszázad során.

A különleges gyógyvíznek hála egész évben fürdőruhában fürödhetünk, akár a téli napokon is, még akkor sem fogunk fázni, ha máshol fagypont alá a hőmérséklet. A szervezet itt nem csak lazíthat, de nagyon is aktívan regenerálódhat, a pozitív hatások révén annyi energiát szívhat magába, amennyit csak tud. Mindezt megtapasztalni pedig még csak külön kiadással sem jár, hiszen mindazok, akik az interneten keresztül foglalnak maguknak helyet a hévízi Napsugár Hotelben, fejenként egy ingyenes belépőt kapnak a tófürdőbe.

Mindent a kényelemnek

A hotelben a kényeztetésre is különös figyelmet fordítanak, így egy kényeztető, frissítő masszázs is jár ajándékba az online foglalóknak.

Hévízen a lehetőségek a pihenésre és a lazításra szinte korlátlanok, a város rengeteg alkalmat kínál arra, hogy a szervezetet feltöltsük energiával, lelkünket pedig megnyugtassuk, száműzzük a stresszt és a gondokat. A téli hónapok kimerültsége vagy éppen a nyári munkahelyi fáradtság egy csapásra a múlté lehet és olyan tartalékokkal gazdagodhatunk, amelyek még sokáig segítenek derűsen élni az életet.

Természetesen nem csak Hévízen múlathatja az időt mindaz, aki ide érkezik, hogy üdülését beteljesítse. A környékbeli települések pezsgő élete, a környékbeli csodaszép tájak és persze a közeli Balaton várják a látogatókat. Városnézés, fürdőlátogatás, wellness-programok és kirándulás segítenek teljes mértékben ellazulni és aktívan pihenni, feledni a fáradalmakat.

A Hotel Napsugár az ország minden sarkából fogadott már vendégeket, s mind elégedetten távoztak – a szálloda, a város és a maga a természet is közreműködik abban, hogy a látogatók kedves emlékekkel távozzanak innen, s alkalomadtán vissza-visszatérjenek Hévízre.

Hévízt sokan ismerik, hiszen a Hévízi-tó méltán híres szerte a világon. A tó vize gyógyír lehet számos betegségre, különösen a reumatikus, valamint a nőgyógyászati jellegű panaszokat képes enyhíteni, vagy akár teljesen megszüntetni.

Hévíz a tónak köszönhetően mára az egyik legnépszerűbb úti cél lett a turisták körében. Nem csak azok keresik fel a várost, akik gyógyulni szeretnének, a teljesen egészséges, panaszmentes emberek is szép számmal látogatnak ide. Ennek oka, hogy a Hévízi-tó vize kellemes hőmérsékletű, ezért télen páratlan élmény a szabad ég alatt a tóban fürdőzni, valamint egészségmegőrzés szempontjából is rendkívül jótékony hatással van a szervezetre és az immunrendszerre.

Hévízen található a Hotel Napsugár, amely egyedülálló módon ötvözte a tó vizének egészségre gyakorolt jótékony hatásait az egyéb, főként reumatikus betegségek esetén hatásos gyógyászattal. A hotelben dr. Palotai Zoltánnak köszönhetően praxis is működik, mely reumatológiai és belgyógyászati problémákkal foglalkozik, ezeket képes hatékonyan kezelni.

A praxis keretein belül elismert balneo-fizikoterápiás kezelések érhetők el, amik segítenek enyhíteni a panaszokat, jobb közérzetet, ezáltal jobb életminőséget biztosítva az ide érkező betegeknek. A szálloda gyógyászati szolgáltatásai között elérhető a fizioterápia is, mely a természeti, illetve a fizikai energiákkal való gyógymódokat foglalja magában.

Fizioterápia szállodai körülmények között

A fizioterápia rendkívül sok panasz esetén lehet hatásos gyógymód. Ez egy összefoglaló elnevezés, a fizioterápiának ugyanis több ága van, a hévízi Hotel Napsugárban pedig bármelyik elérhető, amelyikre a vendégeknek szüksége van. Több kezelés is rendelkezésre áll, így szinte kizárt, hogy az ide érkezők ne találják meg azt, amit keresnek. A szálloda komplex fizioterápiás kúracsomaggal rendelkezik, ebben pedig benne foglaltatik balneoterápia, gyógymasszázsok tömkelege, ultrahangkezelések és hydroterápia is. Mindezt kitűnően kiegészíti a Hévízi-tóban való fürdőzés, hiszen a víz kedvező hatásai csak fokozzák a kezelések eredményességét.

A Hévíz központjában fekvő hotel gyógymódok széles skáláját kínálja a fájdalmaktól szenvedőknek. A gyógyászatban több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező részlegben számtalan gyógyító, valamint egészségmegőrző szolgáltatás vehető igénybe. A szállodában minden esetben felmérik a beteg egészségi állapotát, és ennek megfelelően írják elő a szükséges kezelést, személyre szabottan.

Mindez hétköznapokon a szokásosnál olcsóbban elérhető, ugyanis a hétköznapokon kedvezményes árakkal várják a vendégeket a Hotel Napsugárban, hogy még szélesebb körben elérhetővé tegyék a természetes gyógymódokat.

A hévízi gyógyvíz fantasztikus gyógyhatásának köszönhetően a város az egészség magyarországi központjává nőtte ki magát, évről évre számos magyar és külföldi gyógyulni és kikapcsolódni vágyó látogat ide.

Emellett a város tökéletes választás azok számára is, akik szeretnének új élményekkel feltöltődni az év bármely szakában.

Gyógyulás és feltöltődés nyugodt környezetben

A háromcsillagos Hotel Napsugár Hévíz egyik frekventált részén, a tófürdőtől mindössze 800 méterre található, így ideális választás mindazok számára, akik gyógyulni és kikapcsolódni utaznak ebbe a lenyűgöző városba. Ráadásul a hotel Vital napok csomagja kedvezményes áron kínálja a feltöltődni vágyóknak a 6 napos, 5 éjszakás szálláslehetőséget, hiszen a gyógyulás, a hatásos terápia feltétele a teljes és gondtalan kikapcsolódás is.

Gondtalan napok a gyógyvíz jegyében

A hotelben egy- és kétszobás apartmanok várják a látogatókat tökéletes kényelemben, így amíg a test gyógyul, a lélek is kikapcsolódhat, új energiával töltődhet fel, ami tovább erősíti a gyógyterápia hatását. A Vital csomag keretében az egyszobás apartmanokban eltöltött öt éjszaka ára szezontól függően 52 000 forint és 70 000 forint közé tehető, míg a kétszobás apartmanok esetében az ár 55 000 és 72 500 forint között mozog.

Ez az ár a tágas és kényelmes apartman biztosítása mellett tartalmazza a bőséges büféreggelit, a menüsoros ebédet vagy vacsorát, a szauna használatát, az ingyenes parkolót és a korlátlan WiFi szolgáltatást a hotel egész területén.

Egyéni terápia, garantált feltöltődés

Emellett a csomag tartalmaz egy teljes körű orvosi vizsgálatot is, amit a Napsugár Hotel elismert és tapasztalt orvosa, Dr. Palotai Zoltán végez el. Ehhez kapcsolódóan, a kivizsgálás eredményei alapján minden vendég jogosult 10 alkalommal terápián való részvételre, mely lehet elektroterápia, interferencia áram kezelés, selectiv ingeráram kezelés, diadinamic, iontoforesis vagy ultrahangkezelés. Ráadásul mindazok számára, akik online rendelik meg a garantált felöltődést jelentő Vital napok csomagot, a hotel egy egyszeri, három órás belépővel kedveskedik a hévízi gyógyfürdőbe.

A hévízi Napsugár Hotelben mindenki kizárólag azzal törődik, hogy a vendégek a lehető legjobban érezzék magukat. A népes személyzet minden egyes tagja minden nap reggeltől estig annak érdekében dolgozik, hogy mindazok, akik egy kiadós pihenés, a jó szórakozás vagy éppen a gyógyulás reményében Hévízre látogatnak, pontosan azzal távozzanak, amire számítottak.

A Napsugárban a szobák kényelmesek és maradéktalanul felszereltek, a szobában maradni azonban nyilván keveseknek vágya egy üdüléskor. Tudják ezt az üzemeltetők is, így mindenkit arra bátorítanak, hogy keresse fel a messze földön híres helyi tófürdőt, amely elsősorban azok számára biztosít kivételes lehetőséget, aki reumával, ízületi bántalmakkal érkeznek ide.

Persze a tófürdőben a termálvíz gyógyító ereje csak egy pozitívum a sok közül –nem csak a gyógyulni vágyók élvezik majd az itt tartózkodást, de mindazok is, akik szeretnek csak egy jót fürdeni vagy éppen a tóparton pihenni, akár télen is, hiszen a termálvíz miatt nem kell attól tartani, hogy fázni fognak.

Ismerje meg a csodálatos Zalát

Ha pedig a fürdést már meguntuk, akkor nekivághatunk a csodálatos szépségű városnak, s azon túl is rácsodálkozhatunk a meseszép zalai tájra, a környékbeli településekre. A természet miden évszakban számtalan csodát tartogat azok számára, akik szeretik a sétát, a túrázást vagy éppen a biciklizést, és nem riadnak vissza attól, ha el kell hagyniuk a lakott területeket. A bringások kiváló minőségű bicikliutakon róhatják a Balaton környékét, a két lábbal a földön járóknak pedig számtalan érdekesebbnél érdekesebb túraútvonal áll rendelkezésére.

Természetesen a téli időszakban a túrázási hajlandóság is kisebb lehet, de ilyenkor is érdemes kilátogatnia közeli erdőségekbe, ahol teljes nyugalom és szinte érintetlen vadvilág várja azokat, akik minderre kíváncsiak.

Télen kifejezetten fontos, hogy minél többször szakadjunk ki a napi rutinból, hogy a munkával töltött számtalan óra után végre magunkkal, szervezetünkkel is foglalkozzunk egy keveset, újratöltsük energiakészletünket és megerősítsük immunrendszerünket. Hévízen, hála a gyógyhatású termálvíznek, a wellness szolgáltatásoknak és a mindenhol jelenlévő természetnek, nyugalomnak minderre kiváló lehetőségünk nyílik. Idősek vagy fiatalok, családos üdülők vagy éppen romantikázó szerelmespárok – mindenki megtalálja a számítást ebben a méltán világhíres városban.

A Hotel Napsugárban megszállva kiélvezhetik mindazt, amit a település adni képes, és úgy mehetnek haza, hogy akár már néhány nap alatt is nem csak erősebbek és egészségesebbek lettek, de életre szóló élményekkel is gazdagodtak.

Kinek jobban, kinek kevésbé, de a stressz szinte mindenki életének szerves része. Fontos odafigyelni arra, hogy a felhalmozódott problémáktól megszabaduljunk, vagy képesek legyünk levezetni azokat, mert számtalan betegséget okozhatnak hosszú távon.

A stressz nem csak fizikai, hanem komoly mentális problémák és betegségek melegágya lehet, hogyha nem kezeljük időben vagy megfelelően.

Miért veszélyes a stressz?

A legsűrűbben előforduló tünetek között szerepel, az ingerlékenység, alvászavar, szorongás, türelmetlenség, végtagfájdalmak, gyomor- és emésztési problémák. A hosszan tartó stressz azonban súlyosabb következményekkel is járhat, amely szívbetegséghez, infarktushoz, magas vérnyomáshoz, és akár gyomorfekélyhez is vezethetnek, de mély depresszióba is taszíthat.

Nem szabad tehát csak legyinteni azokra a tünetekre, amelyekkel nap, nap után szembesülünk, vegyük kezünkbe az irányítást, keresünk fel orvosunkat és kérjünk tőle mihamarabb segítséget. Ezzel párhuzamosan pedig találjuk meg azokat a programokat, terápiákat, kikapcsolódási formákat, amelyek révén feltöltődhetünk, megkönnyebbülhetünk és elkerülhetjük a stressz okozta betegségek kialakulását.

Mit nyújtunk vendégeinknek a hévízi Hotel Napsugárban?

Egy komolyabb életmódváltás, az egészséges táplálkozás bevezetése, a relaxálás mind-mind hatékonyak lehetnek a tünetek kezelésében, visszaszorításában vagy a gyógyulásban.

Hévíz és környéke már önmagában garancia lehet arra, hogy a páratlan környezetben töltött idő hozzásegítse az ide látogatókat a felgyülemlett stressz oldásához, de a Hotel Napsugár, családias szállodájában található kényeztető kezelések is, mind hozzásegíthetik a kikapcsolódásra vágyókat a pihenéshez.

A Hévízi-Gyógytó közelében lévő hotel, számos szolgáltatással várja vendégeit, hiszen kiemelt célunk, hogy kipihenten, gyógyultan távozzanak haza. A szállodában lehetőség van szauna használatra, különböző masszázsok igénybevételére is, de több évtizedes orvosi szakértői részlegünket is meglátogathatják vendégeink, ahol egy állapotfelmérést követően személyre szabott kezeléssorozaton is részt vehetnek.

Új év, új élet!

2013. december 27.

Ha szilveszterkor szeretne eltávolodni a város zajától, és a pezsgő év végi szórakozás helyett inkább üdítő pihenéssel zárná az évet és kezdené az újat, akkor Hévíz a lehető legjobb választás az óév búcsúztatására.

A fürdőváros egész évben, folyamatosan várja a vendégeket, ám az ünnepi időszakban különösen érdemes a környékre látogatni.

A földrajzi látványosságok, a környezet és a Hévízi-Gyógytó mellett, számos színes programon vehet részt minden vendégünk, kortól, nemtől függetlenül. Itt ugyanis egyaránt talál magának elfoglaltságot egy fiatal pár, és akár egy nagyobb család is.

A hévízi Hotel Napsugár ideális szálláshely lehet mindazok számára, akik egy kicsit szeretnének elvonulni és csodálatos környezetben kívánnak eltölteni néhány napot.

Az egy- és kétszobás otthonos apartmanokban minden vendégünk kellemesen érezheti magát. A városközpontban elterülő szálloda akkor is remek választás, hogyha pihenni és egy kicsit feltöltődni vágynak, de akkor is, hogyha aktívabb üdülésre vágynak, hiszen a környék adottságai és kulturális programjai garantálják a felejthetetlen pillanatokat.

Tökéletes kikapcsolódás az ünnepek alatt

A szálloda gondoskodik a családias és nyugodt hangulatról, hiszen szobáiban, és közösségi területein ingyen vezeték nélküli internet hozzáférést biztosít a vendégek számára, szükség esetén széf is igénybe vehető, hogy biztonságban tudhassa értékeit. Autója biztonságáról a hotel zárt parkolója gondoskodik.

A nap 24 órájában működő recepción segítséget kaphat, amennyiben autó vagy kerékpárkölcsönzésre, esetleg taxirendelésre van szüksége, de koncertjegy rendelés esetén is bizalommal fordulhat recepciós munkatársainkhoz. A szállodában lehetőség van büféreggeli igénylésére is.

Amennyiben az aktív kikapcsolódás, túrázás, szórakozás, illetve a Hévízi-Gyógytóban való fürdőzés után további pihenésre vágyna, akkor igénybe veheti a Hotel Napsugár szaunáját is, de számos kényeztető szolgáltatás közül is válogathat, sőt komplex gyógyászati kezelésen is részt vehet, hogy minden bizonnyal újult erővel, frissen köszönthesse az új esztendőt.

A gyötrő fájdalom: reuma

2013. december 22.

A reumatikus panaszok nagyon sokféle módon jelentkezhetnek testünk különböző területein, de alapvetően a reumás betegség elnevezés egy olyan tünetcsoportot jelent, amelybe enyhébb vagy komolyabb fájdalommal, illetve különböző szintű mozgáskorlátozottsággal járó tüneteket sorolunk.

Számos terápiával segítik a szakemberek a beteg állapotának javítását, stabilizálását, többek között különböző, speciális fürdők látogatását javasolják.

A Hévízi Gyógytó gyógyvízének köszönhetően különösen nagy segítséget jelenthet a reumatikus megbetegedésben szenvedő pácienseknek, hiszen összetétele, valamint a tó medrét borító tőzegrétegek felhasználása hatékony gyógymódnak bizonyul, de megelőzés terén is rendkívül hasznos.

Mit köszönhetnek a reumások a tónak?

Nagy kincset rejt a több ezer éves tó vize, hiszen a vízben lévő anyagok következtében a tóban töltött idő nem csak ideiglenes hatással bír, hanem egy-egy kúra akár több hónapra is megakadályozhatja a reuma betegségeivel járó gyötrő fájdalmak kiújulását, kialakulását.

Fontos megjegyezni, hogy a tóban való fürdőzés orvosi tanács nélkül egyszerre 30 perc lehet maximum, de semmiképp sem ajánlott, amennyiben a páciensnek fertőző vagy daganatos betegsége, keringési zavara, asztmája, magas vérnyomása, trombózisa, illetve egyéb vérképzőszervi betegsége van.

A hévízi Hotel Napsugár nem csak az üdülési szándékkal érkező vendégeknek jelenthet tehát jó választást, hanem azok számára is, akik gyógyulni, regenerálódni kívánnak. Gyógykezeléseink között ugyanis speciálisan reumatikus betegségekben szenvedő vendégeink részére is tudunk hatékony gyógymódokkal szolgálni, a Hotel Napsugárban működő reumatológiai szakambulanciánk keretében.

Szakembereinknek köszönhetően a tünetcsoporton belül komoly kezelési gyakorlatunk van az anyagcsere illetve kötőszöveti betegségek, lágyrész reuma valamint, különböző ízületi – azon belül is degeneratív ízületi -, panaszok orvoslásában, gyulladásos ízületi köszvény, valamint gerincbetegségek (Artrosis, Spondilosis, Discopathiák, porckorong-problémák) gyógyításában és utókezelésében is.

Szilveszterezzen Hévízen!

2013. december 19.

Olyan üdülőhelyet keres, mely az év minden időszakában kínál fürdőzési lehetőséget? Ha a minőségi szolgáltatások mellett az is fontos az Ön számára, hogy egészségének érdekében is tegyen a pihenésre szánt időben, a Balaton környékén megtalálható Hévízi-tó kitűnő választásnak bizonyul.

Szilveszteri programok Hévízen
Nem csak a páratlan szépségű táj, valamint a gyógytó értékes összetevői miatt érdemes e terület mellett letennie voksát, hanem azért is, mert olyan színvonalas szolgáltatások várják a komplexumban, melyek minden bizonnyal elnyerik majd tetszését.

A hévízi gyógykúrák szilveszter alkalmával kedvezményes áron vehetőek igénybe, sőt, a város szálláskínálata is minden igényt kielégítő. Az aktuális akciós csomagajánlatokról érdemes a Napsugár Hotel weboldalán tájékozódni, hiszen a szálloda nagy népszerűségnek örvend minden korosztály körében.

A szilveszter remek alkalom arra, hogy új energiákkal töltődjön fel, és így vágjon bele az elkövetkező évbe. Ehhez kíván segítséget nyújtani a fürdő közelében megtalálható Napsugár Hotel. Az apartman jellegű kialakításnak köszönhetően családdal, baráti társasággal érkezők teljes kényelemben tölthetik a ház falain belül az időt.

Az étkezési lehetőséget Hévíz kedvelt éttermeiben biztosítjuk, melyek közül vendégeink szabadon választhatják ki azt, amelyik elnyeri tetszésüket. A hotelünktől kapott kupon ellenében a környék legfinomabb falatjait kóstolhatja meg.

Ismerje meg a Napsugár Hotel szilveszter alkalmából kínált csomagjait, és töltse az év utolsó napjait olyan környezetben, mely lehetővé teszi a rekreációt! Elérhető árak, gyógykezelések, kikapcsolódás az egész család számára – ezt nyújtja a külföldiek körében is kedvelt város.

Üdüljünk karácsonykor!

2013. december 18.

A meghitt ünnepi hangulat nem földrajzi kérdés, hiszen nem feltétlenül attól válik az atmoszféra emelkedetté, hogy hol vagyunk karácsony idején, hanem attól, hogy hogyan és milyen társaságban töltjük ezt az időszakot.

Néhány évvel ezelőtt talán még nem igazán, de manapság azonban egyre gyakoribb, hogy a karácsonyi időszak nem otthon, sütéssel-főzéssel, vendégvárással, hanem utazással, üdüléssel telik.

Sokaknak ugyanis az év ezen időszakában van csak idejük, lehetőségük kikapcsolódni, kicsit eltávolodni a megszokott, hétköznapi környezettől, így párjukkal vagy családjukkal együtt inkább elvonulnak a város zajától, hogy együtt tölthessék az ünnepeket.

Hévíz az évvégi ünnepek alatt

Hévíz - karácsonyi hangulat a téren
Hévíz és környéke varázslatos karácsonyi üdülési helyszín lehet fiataloknak, családosoknak és idősebbeknek is egyaránt, hiszen, itt minden lehetőség adott a megérdemelt pihenéshez. A Nyugat-Dunántúli fürdőváros nagyszerű, színes programokkal, csodálatos környezetben várja a feltöltődni vágyó vendégeket.

A hévízi Hotel Napsugár számos szolgáltatást nyújt az ide látogatóknak, hiszen a kényeztető kezeléseken túl, szakemberek segítségével gyógykezelésekben is részesülhetnek.

A város központjában található hotelből könnyen megközelíthetőek a környékbeli éttermek és kiállítótermek, egyéb kulturális és gasztronómia egységek is, de ha vendégeink otthonosan kívánják eltölteni az ünnepi kikapcsolódást, akkor a mini-konyhás, fürdőszobás egy, illetve kétszobás apartman-szobákban is kényelmesen megtehetik.

Karácsony környékén túrázásra, a helyi termelői piac látogatására is lehetőség van, sőt számos ünnepi program (koncertek, színes programok) várja a város látogatóit.

A változatos programok mellett természetesen - mint ahogy az év minden napján -, így karácsonykor is fürdőzhetnek vendégeink a méltán világhíres Hévízi-tó meleg gyógyvizében, amely, amellett, hogy rendkívül jó hatással van az egészségre, a testet-lelket is egyaránt felmelegíti a téli hidegben.

A páratlan környezeti látványosság pedig csak tovább emeli az ünnepi hangulatot.

A hypertonia, azaz a magas vérnyomás rendkívül elterjedt kóros állapot hazánkban és világszerte is. Ez a keringési betegség nagy kockázatot jelenthet különböző más betegségek kialakulásában.

A kezeletlen hypertonia többek között szív- és érrendszeri betegségek, vesebetegség, stroke, szívelégtelenség, szívinfarktus kiváltó oka is lehet. Ez az állapot is karbantartható, amennyiben a páciensek kellően odafigyelnek betegségükre, és követik az orvosok által előírt utasításokat.

Hévízen a hypertoniásoknak is segíteni tudunk

Nem feltétlenül kell azonban csak és kizárólag a gyógyszerekre hagyatkozniuk a magas vérnyomásos betegeknek, hiszen számos kúraszerű terápia segítheti életminőségük javítását, állapotuk romlásának megelőzését. A hypertonia diagnosztizálást követően általában számos javaslatot ad az orvos, amelynek javarésze különböző életmódbeli változásokat tűzi ki célul.

Általánosságban elmondható, hogy fontos lehet például az egészséges táplálkozásra való áttérés, a testmozgás bevezetése, a kávé fogyasztás csökkentése, a dohányzásról való leszokás, de legalább ennyire fontos a stressz-kezelés is.

A stressz, valamint a mindennapi problémák feldolgozására, és gyógyulásra mindenkinek szüksége van, amelyre kiváló terápia lehet egy néhány napos utazás is. A hévízi Hotel Napsugárban amellett, hogy kipihenheti fáradalmait és a családias apartmanokban ki is kapcsolódhat, különböző gyógykezelésben is részt vehet.

Amennyiben az ide látogatók igénylik, a vendégeink számára biztosított orvosi részlegünkben dolgozó szakemberek, egy állapotfelmérést követően, speciálisan célzott és a lehetőségeknek megfelelő terápiát javasolnak az itt töltött időre, és akár azon is túlra.

A szálloda szakértői által javasolt kúráink segítségével a betegek hosszú távú eredményeket érhetnek el egészségi állapotuk megőrzésében, életminőségük javításában, és a magas vérnyomás betegség által kialakuló másodlagos szövődmények megelőzésében.

Kiemelt célunk, hogy a hozzánk látogató vendégek a nálunk töltött idő után újult erővel és gyógyultan távozzanak hotelünkből.

A porckorongsérv, más néven gerincsérv egy rendkívül fájdalmas állapot, amely gyakorlatilag a gerincoszlop csigolyái közötti porckorongok úgynevezett előboltosulását jelenti.

Sok esetben tünetmentes, ám fájdalmas tüneteket okozhat a gerincvelőből kilépő ideggyökök nyomása.

Ez a betegség manapság világszerte egyre gyakoribb, amely sok esetben a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, valamint a folyamatos rossz tartás következményeképp alakul ki, de bizonyos esetekben hirtelen megerőltetés, emelés is állhat a gerincsérv hátterében.

Enyhébb vagy közepesen súlyos betegség esetén általában különböző terápiák javasoltak a kezelésre, de amennyiben nagyon súlyos állapotról, esetleg kiszakadt sérvről beszélünk, akkor műtéti beavatkozásra is szükség lehet. Természetesen, mielőtt bármilyen kezelési terv készülne, mindenképpen fontos a pontos diagnózis felállítása.

Mit tehetnek Hévízen a porckorongsérv ellen?

A hévízi Hotel Napsugárban lehetőség van a porckorong-betegségek kezelésére is, ahol a szakértők az ott töltött időre pontosan kidolgozott kezelési folyamatokat állítanak fel. A Hévízi-Gyógytó adottságai, valamint a több mint 25 éves szakértelem együttesen garantálja, hogy a pihenni, gyógyulni, regenerálódni vágyó vendégek gyógyultan és pihenten távozzanak a komplexumból.

Munkatársaink személyre szabott terápiát dolgoznak ki a páciensek számára, amelybe beletartozhat többek között a komplex balneoterápia, a fizioterápia (pl. elektroterpáia) iszappakolás, különféle gyógymasszázsok, vagy akár a gyógytorna is.

A Hévízi-tó speciális, kénben, kálciumban, magnéziumban gazdag, meleg gyógyvizében történő fürdőzés már önmagában sokat javíthat a porckorongsérvben szenvedők állapotán, hiszen számukra kifejezetten javallott a tó kúra-szerű látogatása.

A víz jótékony hatásának, valamint a szakemberek célzott kezelési tervének köszönhetően komoly életminőség javulás állhat be a betegek életében, amely nem csak ideiglenesen, hanem egészen hosszú távra is szólhatnak, de az enyhébb panaszok súlyosabbá válásának megelőzésében is segítséget jelenthet.

előző 123 következő
Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Speciális igénye van, vagy nem tud dönteni? Küldjön érdeklődést és 1 órán belül megkapja személyre szóló ajánlatunkat.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal megkapja legújabb ajánlatokat, információkat.
Akciók és csomagajánlatok