Fizioterápia - a sokoldalú gyógymód

A fizioterápia ősi orvosi terápia, amely a természeti, illetve a fizikai energiákkal való gyógyítást jelenti. Tág fogalom, amelyet tevékenység, élettani hatás, illetve cél alapján is behatárolhatunk.

Rendkívül sokféle szakterületen alkalmazzák a fizioterápiát manapság, mint például az ortopédiában, reumatológiában, pulmonológiában, a neurológiában, traumatológiában, a pszichiátriában, a gyermekgyógyászatban, nőgyógyászatban, az onkológiában és a belgyógyászatban is.

Mi a különbség a fizioterápia és a fizikoterápia között?

Fizioterápia a hévízi Hotel Napsugárban
A tevékenység, azaz a fizikoterápia már egy szűkebb értelemben vett gyógyítási módszer, amely csak fizikai energiát használ és ide sorolható az elektro, a mechanoterápia (gyógytorna, gyógymasszázs, ultrahangos kezelés), a fotó a hidro- és termoterápia is.

A fizioterápiát meghatározhatjuk élettani hatás alapján is, ebben az esetben többek között az állóképesség növelésében, a keringés javításában, valamint a fájdalmas gyulladások kezelésében érhetünk el eredményeket.

A kezelések cél szerinti besorolásról akkor beszélünk, ha a betegségek megelőzéséről, gyógyításról, funkcionális képességek helyreállításáról, vagy éppen műtét, illetve valamilyen trauma utáni rehabilitációról van szó.

Mire nyújt enyhülést a Hévízen végzett fizioterápia?

A fizioterápia bármelyik ágára is van szükség, a hévízi Hotel Napsugárban minden bizonnyal meglelhetik vendégeink a számukra fontos és hatékony kezeléseket. A szálloda ugyanis komplex fizioterápiás kúracsomaggal várja az ide látogatókat, amelybe a különféle gyógymasszázsoktól kezdve a balneoterápián át, a Hévízi-Gyógytóban való fürdőzés, a gyógytorna, az ultrahangkezelések és a hydroterápia is beletartozik.

A Nyugat-Dunántúli város központjában található hotelben lévő több mint 25 éves szakértelemmel rendelkező részlegünk munkatársai minden esetben személyre szabottan, az igények és az egészségi állapot felmérését követően alakítják ki a megfelelő kúrát, illetve kezeléssorozatot.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az itt töltött idő alatt, vendégeink kipihenhessék magukat, gyógyuljanak, segítsünk életminőségük javításán, és újult erővel térhessenek haza.

Kérje ajánlatunkat kötöttségek nélkül, forduljon hozzánk bizalommal:

Érkezés: *
Elutazás: *
Vendégek száma: *
felnőtt gyermek 0-3,99 év gyermek 4-11,99 év
Vezetéknév: *
Keresztnév: *
E-mail: *
Telefon: *
Egyéb információ, megjegyzés, gyermekek pontos életkora:
 
Address: *


Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Speciális igénye van, vagy nem tud dönteni? Küldjön érdeklődést és 1 órán belül megkapja személyre szóló ajánlatunkat.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal megkapja legújabb ajánlatokat, információkat.
Akciók és csomagajánlatok